13 dolog, amit kerülj, ha lánybúcsút szervezel

13 dolog, amit kerülj, ha lánybúcsút szervezel

„A lánybúcsúk bénák” – „Valakik mindig összevesznek” – „Úgyse a menyasszonyról fog szólni”

Lehet, hogy ezeket a mondatokat már te is hallottad, hiszen ha összeeresztünk egy csapat nőt, annak mindig veszekedés a vége. De tényleg így kell történnie?

Egy jól szervezett lánybúcsú lényege az, hogy mindenki jól érezze magát. Persze első sorban a menyasszony körül fognak forogni a dolgok, de azért lássuk be: a buli akkor jó, ha senkiben nincs tüske (csak 2 vagy 4 ml-es, minimum 40%-os)

De hogyan érheted el, hogy a lánybúcsú ne egy puffogó, egymásra fújkáló, kellemetlenséggé váljon? Összeszedtem nektek néhány hibát, amit ha elkerültök, elkerülhetitek a gyilkos indulatokat.

1. A költségkeret

Ez a legeslegelső és legeslegfontosabb pont. A költségkeretet TISZTÁZNI kell. Ez nem képezheti sértődés tárgyát, hiszen egy lánybúcsún sokan fogtok érkezni és mindenkinek más és más az anyagi helyzete. Emellett bizony költeni kell majd az esküvőre is: ruha, utazás, nászajándék stb.

Ezért közösen kell eldöntenetek, hogy mennyit szántok a bulira. Ez alapján döntsétek el, hogy mi az, ami belefér a keretbe és mi az, ami nem.

2. Ha nincs egy főnök, aki összefogja

A lánybúcsú szervezőjét általában a menyasszony jelöli ki. Ha ez elmarad, akkor kaotikussá válhat a szervezés. A lánybúcsú „főnökének” a feladata, hogy összefogja a feladatokat, programokat, megszervezze a munkát, majd ellenőrizze a megvalósulást.

3. Ejj, ráérünk arra még – a Pató Pál szervezés

Amikor mindent az utolsó pillanatra hagytok, könnyen lehet, hogy kicsúszik a kezetekből az irányítás. Ezt semmiképp nem javaslom. Főleg, ha szállást is szeretnétek foglalni a bulira. A lánybúcsúk leggyakrabban nyáron vannak, viszont tudjuk: a turistadömping is ebben az évszakban a legnagyobb mindenütt. Ha nem kezditek el időben a foglalást és szervezést, könnyen lehet, hogy szállás és programok nélkül maradtok.

4. Erőltetni az ivást

Egy lánybúcsú nem azt jelenti, hogy mindenkinek kötelezően innia kell. Persze az alkohol oldja a hangulatot, de attól még nem az a cél, hogy valaki az akarata ellenére öntsön fel a garatra. Ez roppant kellemetlen lehet a résztvevőknek, tartsátok tiszteletben egymás döntéseit.

5. A menyasszonynak panaszkodni, rábízni a dolgok megoldását

Igen, van az úgy, hogy kialakul egy konfliktus. De kérlek titeket, ne a menyasszonyhoz rohanjatok! Higgyétek el, hogy az esküvő miatt így is rengeteget stresszel, ne rontsátok el neki a buliját ezzel! A lánybúcsún a menyasszonynak a vendéglistán kívül ne adjatok kellemetlen, plusz feladatokat! Felnőtt emberek vagytok, oldjátok meg magatok!

13 dolog, amit kerülj, ha lánybúcsút szervezel

6. Ha nem követitek a menyasszony vendéglistáját

A lánybúcsú tagjainak nincs joga felülbírálni a menyasszony döntéseit a vendégekkel kapcsolatban. Attól, hogy valakit nem kedveltek, a menyasszonynak még fontos lehet a jelenléte. Így ha szerepel az ara listáján, hívjátok meg és tegyétek félre egy estére a csatabárdot.

7. Közhelyes programok

Sok lány egy nyár alatt akár 2-3, sőt több lánybúcsún is részt vesz. Azért, hogy senki számára ne váljon unalmassá a buli, gondolkozzatok a dobozon kívül! Szervezzetek tematikus partyt vagy gondolkozzatok különleges programokban!

8. Amikor nem a menyasszony személyisége van a középpontban

Ez a lánybúcsú a házasulandó lányról szól. A menyasszonyról. Épp ezért gondoljátok át, hogy milyen is az ő személyisége, mi az,amit szeret és mi az, amit ki nem állhat. Kérdezzétek meg, hogy mi az, ami tilos a bulin. Például ha az ara nem szeretne olajos testű, vetköző kandúrbandikat, borzasztó hülyén jön ki, ha egyszercsak cowboy kalapban megjelenik egy lovászlegény a szájában szalmaszállal és tehénlovaglásra invitálja a menyasszonyt.

Azt is érdemes tisztázni, hogy a menyasszony nyitott-e a szexuális kérdésekre. Nem mindenki válaszol szívesen arra, hogy mikor és hogy bújt ágyba a vőlegényével, hiszen ezek nagyon intim részletek. Persze van olyan lány is, aki szívesebben veszi az ilyen jellegű feladatokat is, de erről is érdemes előre egyeztetni.

9. Utazás erőltetése

Sajnos nem mindenkinek van lehetősége több napos lánybúcsún részt venni, ezért azt is át kell gondolni, hogy mi az a helyszín, ahova mindenki könnyedén eljuthat. A külföldi utazások sok pénzt és időt követelnek a résztvevőktől, érdemes a lehető legkedvezőbb lehetőséget kitalálni.

10. Túl sok program

A szervezés során ne essetek túlzásokba! Ha túl sok a program, akkor az egész nap csak a rohanásról fog szólni. Ne felejtsétek el: a kevesebb néha több😊

11. Ha nincs tiszta programterv

A lánybúcsú résztvevőivel osszátok meg, hogy fog kinézni a teljes nap programja. Így kevesebb lesz a feszültség is, világos lesz, hogy mikor-mi következik.

12. Ha megfeledkeztek egymásról

Ha buliba mentek, sose feledkezzetek meg egymásról! Figyeljetek arra, hogy mindenki hazaérjen és ne történjen semmilyen negatív dolog senkivel az este folyamán.

13. A kéretlen posztolgatások

Egyezzetek meg a buli elején, hogy szabad-e posztolni a Social Mediaba. Ne tegyetek fel senkiről kompromittáló képeket, hiszen ami a lánybúcsún történik, az a lánybúcsún is marad😊

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!

Tartalom

Ne maradj le a legfrissebb történésekről! Kövesd az oldalt a közösségi médiában is!

Lánybúcsú játékcsomagok a legjobb játékokkal!